Bij Binnenwerk verzorgen we de collectieve invulling van de Participatiewet. Dit doen we door het plaatsen van mensen met een doelgroepindicatie in teamverband binnen Rijksonderdelen. Het gaat hierbij om nieuwe, duurzame banen. Deze mensen hebben hiermee een vast inkomen, sociale contacten en krijgen meer zelfvertrouwen.

In teams van ongeveer 10 tot 15 mensen gaan medewerkers aan de slag onder (bege)leiding van een teamleider en jobcoach. Ze werken onder meer als toetsenbordreiniger, etage-assistent, autowasser (zonder water), medewerker personeelsdossiers, cateringmedewerker of medewerker bos- en natuurbeheer. Hierbij staan we altijd open voor nieuwe werksoorten. Onze partners zijn onder andere FMHaaglanden, Staatsbosbeheer, P-Direkt en Justid en onze opdrachtgevers bevinden zich door het gehele Rijk.

Annemiek Scholten - programmadirecteur

“Collega’s met een doelgroep indicatie zijn heel krachtig; ze hebben een lange weg afgelegd om hier te komen werken.”

Opdrachtgevers genieten vooral van de voordelen. Binnenwerk neemt als gemandateerd werkgever veel werk uit handen. Dit betekent dat Binnenwerk zorgt voor de werving, leiding en begeleiding van werknemers. Ook alle administratie rondom salarissen, subsidies, loondispensaties en dergelijke neemt Binnenwerk voor zijn rekening.

Wist je dat...

Sinds 2016 heeft Binnenwerk 295 banen binnen het Rijk gerealiseerd.

Collectieve invuling van de Participatiewet

Collectieve invuling van de Participatiewet
2016201720182019
Aantal banen1790150295
Brontabel als csv (50 bytes)

Contact

Meer weten of heb je een vraag? Neem dan per e-mail contact op via binnenwerk@rijksoverheid.nl.