De HIS is een organisatie die inkoopt voor zes departementen binnen het Rijk. Daarnaast is binnen de HIS het gehele inkoopproces vertegenwoordigd, wat het een vrij uniek Inkoop Uitvoeringcentrum (IUC) maakt.

Wist je dat...

  • De HIS voert jaarlijks circa 160 tot 200 Europese Aanbestedingen uit en meer dan 2.000 andere inkooptrajecten.
  • Onze rapportcijfers van opdrachtgevers schommelen structureel tussen de 8 en de 9.

Wij adviseren onze afnemers binnen het Rijk bij inkooptrajecten van eenvoudig tot complex en voeren deze trajecten desgevraagd ook uit. Hoe eerder wij betrokken worden, hoe meer wij voor jou kunnen betekenen. Ook beschikken wij over een onafhankelijke Tenderboard die vooraf de strategische keuzes in sourcing- en inkooptrajecten voor je toetst en adviseert en hebben wij een klachtenloket ingericht.

Inkoopadviseurs Marion de Heer & Jermaine Walker

“Het is voor ons belangrijk om de vraag goed te doorgronden. Hoe eerder in het proces wij meedenken, hoe meer waarde wij kunnen toevoegen.”

Naast het uitvoeren van een offertetraject of een aanbesteding, het bijbehorende contractbeheer en het beantwoorden van inkoopgerelateerde vragen, kunnen wij ook het contractmanagement voor je doen. Op het gebied van uitvoerende functioneel beheertaken kunnen wij zowel jouw organisatie als de aansluiting van jouw leveranciers ondersteunen. Rijksbreed voeren wij in 2020 ook diensten vanuit Categoriemanagement uit voor de categorieën Schoonmaak en Vervoer.

Contact

Meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact op via
telefoonnummer 070 700 05 21 of per e-mail via contactubr.his@rijksoverheid.nl.