De Interdepartementale Post- en Koeriersdienst (IPKD) is de rijksorganisatie voor logistieke diensten. Wij organiseren transportdiensten op een efficiente manier voor de Rijksoverheid. Betrouwbaarheid en een snelle afhandeling staan daarbij centraal.

De IPKD is de rijksorganisatie voor al uw logistieke diensten. Wij weten als geen ander hoe we om moeten gaan met vertrouwelijke of gerubriceerde documenten. Voor de kleinere zendingen die vaak met spoed vervoerd moeten worden, bieden wij u koeriersdiensten aan.

Heeft u grotere volumes of zware zendingen te vervoeren? Dan is dat voor ons geen probleem, onze chauffeurs rijden met vrachtwagens door heel Nederland. Ook voor zwaar transport zoals boeien voor de scheepvaart of in beslag genomen boten, kunt u bij ons terecht.

Wij staan voor efficiënte logistiek en streven naar steeds duurzamere afhandeling van uw vervoersvraag. Maar bovenal staan wij voor betrouwbaarheid en een snelle afhandeling van uw opdracht.

Cindy Schipper, chauffeur en planner IPKD

“Werken bij de IPKD betekent dat ik vaak ’s ochtends niet weet wat ik die dag ga vervoeren en waar naar toe. Dat maakt het leuk en houdt je scherp. De ene week rij ik koeriersdiensten in een kleine bedrijfswagen. Dat kunnen documenten zijn, maar ook geconditioneerd materiaal of gevaarlijke stoffen. Een ander week rij ik weer met vrachtwagens vol met 30 rolcontainers of pallets. Een aantal collega’s wisselt ook nog af met personenvervoer, want dat doen we ook. Ik heb begrepen dat wij hoog scoren op klant tevredenheid, daar ben ik trots op!”

Wist je dat...

  • De IPKD staat met ongeveer 130 chauffeurs voor u klaar.
  • Wij komen jaarlijks op meer dan 1 miljoen adressen door heel Nederland en doen dit 24/7 en 365 dagen per jaar.
  • Wij verzorgen ook personenvervoer.

Contact

Meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact op via bedrijfsburo.ipkd@rijksoverheid.nl.