Met het Rijks I-Traineeship ontwikkelen talentvolle net afgestudeerden zich in twee jaar tijd tot I-professional bij het Rijk.

Een selectie aan net afgestudeerden krijgt via het Rijks I-Traineeship de kans om zich in twee jaar te ontwikkelen tot ICT-, Data- of Cyberprofessional bij de Rijksoverheid. Tijdens drie I-opdrachten van acht maanden bij verschillende rijksorganisaties maken de I-trainees kennis met verschillende facetten op I-gebied binnen de Rijksoverheid. Zo worden zij klaargestoomd voor een carrière als I-professional binnen het Rijk. Rijks I-trainees zorgen daarbij niet alleen voor nieuwe aanwas, maar ook voor serieuze innovatie en actuele kennis binnen de Rijksoverheid.

Voor I-trainees is het Rijks I-Traineeship de kans om de Rijksoverheid te leren kennen en te laten zien wat zij de Rijksoverheid te bieden hebben. Voor rijksorganisaties is het I-Traineeship een mooie manier om jonge talenten binnen te halen en te leren van hun actuele kennis en innovatieve ideeën.

Het Rijks I-Traineeship verzorgt onder meer de werving en selectie en coördineert de centrale basisopleiding van de I-talenten. Na de werving- en selectieperiode in het voorjaar start het Rijks I-Traineeship jaarlijks op 1 september. Elke rijksorganisatie kan zich aansluiten bij het Rijks I-Traineeship.

Wist je dat...

  • In 2019 zijn er 75 I-trainees gestart op het gebied van ICT, Data en Cyber.
  • Van de I-trainees die het Rijks I-Traineeship in 2019 hebben afgerond, is er ruim 90% ingestroomd bij de Rijksoverheid.

Contact

Meer weten over het Rijks I-Traineeship of deelnemen als opdrachtgever? Neem dan contact per e-mail op via rijksitraineeship@rijksoverheid.nl.