Rijks ICT-Stage interesseert ICT-studenten al zo vroeg mogelijk in werken bij het Rijk. Het team koppelt de studenten aan I-vraagstukken en stageplekken binnen het Rijk en biedt daarbij maatwerk voor de optimale match. Het aanbod van ICT-stagiairs is zeer divers; van uiteenlopende I-opleidingen op hbo- en wo-niveau (mbo ook mogelijk), en van meeloopstage tot afstudeeronderzoek.

Voor rijksorganisaties die op zoek zijn naar jong ICT-talent is Rijks ICT-Stage de centrale vraagbaak. ICT-Stage streeft ernaar zoveel mogelijk ICT-studenten kennis te laten maken met het Rijk als interessante werkgever door boeiende opdrachten te bieden. Stages zijn immers een laagdrempelige eerste kennismaking die de basis kunnen vormen voor toekomstige carrièrekeuzes. Zo trekken we uiteindelijk meer jonge, talentvolle ICT’ers aan bij het Rijk.

Rijks ICT-stagiair Luke Elshout

"Tijdens mijn stage bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap richt ik een zoeksysteem in voor de medewerkers. Ik heb in bestaande systemen een zoekformulier toegevoegd. Het is helemaal mijn eigen opdracht en ik heb het gevoel dat ik écht bijdraag aan het grotere geheel."

Wist je dat...

Sinds 2018:

  • Zijn er 45 rijksonderdelen aangesloten.
  • Toonden al meer dan 600 ICT-studenten interesse in een stage of afstudeerplaats bij het Rijk.
  • Begonnen er circa 80 studenten via Rijks ICT-Stage aan een mooie opdracht.

Contact

Meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact op per e-mail via ICTstagebureau@rijksoverheid.nl.