Een veilige Rijksoverheid. Daar zet de Rijks Beveiligings Organisatie (RBO) zich dagelijks voor in. Met hart en ziel werken onze (rijks)beveiligers en receptionisten aan veilige rijkslocaties en rijksevenementen. Als eerste nemen wij ongewone situaties waar. Doet er zich iets verdachts voor? Dan grijpen we op gepaste wijze in. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat medewerkers en bezoekers zich welkom en veilig voelen.

Samen met onze rijks-en veiligheidspartners werken we iedere dag aan een veilige Rijksoverheid. Of het nu gaat om de beveiliging van (rijks)locaties of rijksevenementen; bij de Rijks Beveiligings Organisatie (RBO) bent u in veilige handen. De RBO adviseert de verschillende rijksdiensten over een optimale inrichting van de beveiliging en draagt zorg voor de uitvoering van de te treffen beveiligings­maatregelen. Dit doen we niet alleen. Indien nodig werken we nauw samen met onze veiligheidspartners. Denk daarbij aan het ministerie van Justitie en Veiligheid (Dienst Vervoer en Ondersteuning, Politie, Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging) en het ministerie van Defensie (Defensie Bewakings-en Beveiligingsorganisatie, Koninklijke Marechaussee).

Sevgi Güzel, Rayonmanager RBO

"Vanuit gastheerschap met een wakend oog draagt de RBO zorg voor een veilige Rijksoverheid. We beveiligen meer dan 450 locaties door heel Nederland. Dit doe ik samen met zo’n 400 Rijksbeveiligingsprofessionals en circa 800 collega’s uit de particuliere beveiligingsmarkt die onder regie van de RBO werkzaam zijn."

Wist je dat...

De RBO verzorgde de beveiliging van de Globaal Entrepreneurship Summit (GES). Dit internationaal congres vond begin juni plaats en trok zo’n 2.000 ondernemers, investeerders, beleidsmakers, CEO’s van grote bedrijven uit heel de wereld. Hooggeplaatste sprekers en gasten waren onder andere Koningin Máxima en Ivanka Trump. De collega’s van de VS-ambassade prezen de RBO over haar gastheerschap met een wakend oog en het vakkundig optreden. Een compliment waar we trots op zijn.

Contact

Meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact op via
telefoonnummer 070 758 56 21  of per e-mail via rbo@rijksoverheid.nl.