UBR samenwerkingen

Om innovatieve en kennisintensieve dienstverlening te leveren die bijdraagt aan een ambitieuze overheid, kijken we over de grenzen van onze organisatie heen. Zo hebben we een aantal samenwerkingsverbanden waarin we samen met anderen werken aan nieuwe dienstverlening en voldoen aan de vraag van morgen.

Rijks Innovatie Community

De Rijks Innovatie Community (RIC) is een groeiend netwerk van innovators binnen de Rijksoverheid. Iedereen die geïnteresseerd is in innovatie en werkzaam is op een ministerie, uitvoeringsorganisatie, inspectie of zelfstandig bestuursorgaan kan lid worden van RIC.

Samenwerken en verbinden zijn sleutelwoorden om de Rijksoverheid innovatiever te maken.  Bij de Rijks Innovatie Community draait het om verbinden, kennis delen en faciliteren. We bieden een interessant netwerk van innovators, we leren door kennis te delen en faciliteren innovatie door middel van tooling en kennis evenementen. Het is onze ambitie om uit te groeien tot een netwerk waarin alle ministeries zijn vertegenwoordigd en wat boordevol kennis, ideeën, innovatieprojecten, events, tooling, ervaringen en sociale contacten zit.

Contact Rijks Innovatie Community

Suggesties, vragen of ideeën? Laat het ons weten! Neem contact met ons op via RIC@Rijksoverheid.nl.

Samenwerking Rijk Noord

Samenwerking Rijk Noord faciliteert de rijksorganisaties in het Noorden in hun samenwerking op personele capaciteit. Inzet is om gezamenlijk zorg te dragen voor: een positief imago van het Rijk in de noordelijke regio, een continu inzicht in vraag en aanbod van personeel en het laagdrempelig matchen van mens en werk.

Werken voor het Rijk in de noordelijke provincies van Nederland is aantrekkelijk. Overheidsorganisaties in het Noorden bieden gezamenlijk uitdagende loopbaanperspectieven aan huidige én toekomstige medewerkers van het Rijk. Programma Samenwerking Rijk Noord (SRN) helpt deze organisaties om beter samen te werken op het gebied van personele capaciteit.

De samenwerking in het Noorden is belangrijk. Digitalisering, vergrijzing, veranderende functies, demografische verschuivingen zijn ontwikkelingen die ook van het Rijk een passend antwoord vragen. Door de krachten te bundelen staan de Rijksdiensten in de noordelijke regio sterk. In doelgerichte activiteiten worden organisaties gefaciliteerd in het nastreven van een optimale inzet van vitale medewerkers in een kansrijke regio.

Samen geven we betekenis aan het Rijk als één aantrekkelijk werkgever. We zorgen voor meer inzicht in vraag en aanbod van personeel, maken werk van een positief imago van het Rijk in het Noorden en dragen bij aan het laagdrempelig matchen van mens en werk. ‘Het Noorden’ definiëren we als ‘Vanaf Zwolle naar boven’. Uitgangspunt is het stap voor stap boeken van concrete resultaten.

Contact Samenwerking Rijk Noord

Ben je op zoek naar aanvullende informatie? Of wil je participeren in het programma? Neem dan contact met ons op: samenwerkingrijknoord@rijksoverheid.nl.